1. EK SINAV BAŞVURULARI

Azami Öğrenim süresini (4 yıl) dolduran önlisans öğrencileri için,

Başvurular obs.isparta.edu.tr adresinden 2-4 Ağustos 2021 tarihleri arasında sisteme giriş yapılıp Ek Sınav 1 Başvurusu menüsünden yapılacaktır.

Ek Sınav Başvuruların Değerlendirmesi (Bölüm İntibak Komisyonları) 4 Ağustos 2021 Çarşamba - 6 Ağustos 2021 Cuma

Ek Sınav Kararlarının Birimlerin Web Sayfasından İlanı 6 Ağustos 2021

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Önlisans Öğrencileri İçin 1. Ek Sınav 9 Ağustos 2021 Pazartesi - 11 Ağustos 2021 Çarşamba

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Önlisans Öğrencileri İçin 2. Ek Sınav 16 Ağustos 2021 Pazartesi 18 Ağustos 2021 Çarşamba

İş akış şemasını için TIKLAYINIZ.

Dersleri Öğrenci İşleri Personeli atarken EK SINAV->EK SINAV DERS SEÇME menüsünden atayacaklardır. Ders Ataması yapılırken Dönem kısmına Ek Sınav 1 seçilecektir.

Ders Seçen/Atanan Öğrenciler EK SINAV->EK SINAV ÖĞRENCİ DURUMLARI menüsünden rapor alınarak çıkartılabilir.

Dersler atandıktan sonra Dönem Ders Görevlendirme menüsünden Dönem : Ek Sınav1 seçilerek görevlendirmeler yapılacaktır. Sınavlar obs.isparta.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

Görevlendirme yapılan öğretim elemanı dönem derslerinden öğrencileri görebilecek ve Not Girişi Ek Sınav menüsünden notları sisteme gireceklerdir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi sonunda 6569 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. Maddesinde yapılan değişiklik sonucunda azami süreler sonunda (Azami süre Önlisans programları için 4 yıl) kayıt silme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları dersler için iki ek sınav hakkı verilecektir.

2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN 44.MADDESİ UYARINCA ISPARTA  UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRETİMİNDE EK SINAV HAKLARINA DAİR UYGULAMA ESASLARI için tıklayınız