Yayın Tarihi: 24.08.2023 10:44
2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt  işlemleri, 09–13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit_adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
 
Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.
 
Kazanan Adaylar, 06 Eylül 2019 tarihinden itibaren https://obs.isparta.sdu.edu.tr adresinden “TC Kimlik No ile Öğrenci No Sorgulama” linkini kullanarak Öğrenci numarasını öğrenebilecektir.
Şifre TC Kimlik numaralarının son 8 hanesi olarak atanmıştır.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1) Önisans Diplomasının aslı ya da Önlisans Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı (Belgenin fotokopisi alınıp aslı gibidir yapıldıktan aslı öğrenciye geri verilecektir.)
2) II. Öğretim Öğrencileri Banka Dekontu (09–13 Eylül 2019 tarihleri arasında Halk Bankası(atm) veya Halk Bankası Şubelerine giderek Öğrenci Numarasını banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabileceklerdir.
3) Onaylı transkript ve ders içerikleri 
Adayların kayıt işlemleri kazanmış oldukları birimlerde yapılacaktır.
Ders Muafiyet talebi olan öğrencilerin 16-20 Eylül 2019 tarihlerinde kayıt yaptırdıkları bölüm başkanlığına ders içerikleri ve transkriptlerini ekledikler bir dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
 
Ders atama işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihlerinde birim öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri sırasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2019 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı